De Souvenirwinkel

In de crypte van de basiliek zijn een aantal ruimtes ingericht die voor het publiek toegankelijk zijn. U kunt de crypte op 2 manieren bereiken. In de Basiliek is aan de rechterzijde bij het altaar in een van de pilaren een deur. Deze leidt zowel

naar de koepel, als naar de crypte beneden. Ook kunt u de crypte van buiten betreden. Hiervoor loopt u langs de rechterzijde van de Basiliek tot u bij de toegangsdeur uitkomt aan de zijkant van de Basiliek.

​

In de crypte is een souvenirwinkel ingericht waar u naast leuke souvenirs ook devotionalia, kaarsen, beelden en prachtige kerststallen kunt kopen. De winkel is dagelijks geopend van 13:00 tot 16:00.

Het Museum

Naast de winkel vindt u ook het museum van de basiliek. In het museum wordt uitgebreid aandacht besteed aan de bouwgeschiedenis van de basiliek en ook voor de geschiedenis van de Cisterciënzers die in Oudenbosch een belangrijke rol gespeeld hebben.

De Cuyperszaal

De Cuyperszaal is de ontvangstruimte in de crypte van de Basiliek. Hier worden presentaties, lezingen en bijeenkomsten georganiseerd. Voor het ontvangst van reisgezelschappen en grotere groepen met koffie- en thee kan contact worden opgenomen met de Stichting Promotie Basiliek.

Foto's eigendom van Adrianus Laros, Voor meer mooie foto's van Oudenbosch en de Basiliek, klik hier.

  • Trip Advisor Social Icon
  • Black Instagram Icon
  • Facebook Social Icon