Guided tours & audio tours

Every year the Oudenbosch Basilica welcomes approximately 70.000 visitors. Whether you visit the Oudenbosch Basilica for prayer, your fascination for architecture or a fun day out, a visit to the Basilica is complete with a guided tour by one of our guides.

Would you rather explore the Basilica by yourself? Feel free to walk around the Basilica by yourself or take the audiotour which is available in English, German or Dutch. On your own pace you'll discover the Sacramental Altar, the canopy and all of the art and sculptures around the Basilica.

Guided tours

Explore the Oudenbosch Basilica with a guide

U kunt 7 dagen per week de Basiliek bezoeken, met of zonder gids. Ook zonder gids is er meer dan genoeg te zien in de Basiliek, maar als u geïnteresseerd bent in de verhalen die schuilgaan achter de gemarmerde pilaren, het baldakijn en de rest van deze imposante kerk, dan is een rondleiding onmisbaar tijdens uw bezoek aan de Basiliek. Of u nu alleen of met een groep komt, een rondleiding is tijdens openingstijden, behalve tijdens diensten, bijna altijd mogelijk. U betaalt € 17,00 per groep tot 10 personen. U heeft dan een eigen gids. Voor iedere extra persoon bedragen de kosten €1,00 per persoon. Op zaterdag om 15:00 is het mogelijk om aan te sluiten bij een rondleiding voor €3,50 per persoon. Tickets voor deze openbare rondleiding zijn te bestellen via de ticketshop of ter plaatse bij de gids.

Audio tour

Explore the Basilica all by yourself

De Audiotour is een initiatief van het Grootste Museum van Nederland en leidt u op eigen gelegenheid door de Basiliek van Oudenbosch. U haalt de tablet af bij de informatiebalie bij de entree van de Basiliek. Met uw hoofdtelefoon of oortjes (ook gratis oortjes beschikbaar) loopt u een route door de Basiliek van Oudenbosch en ontdekt u het verhaal verteld op de interessante plekken in de Basiliek van Oudenbosch. Ideaal als u alleen of met een klein gezelschap op ontdekking gaat. De audiotour kunt u boeken via de ticketshop voor €3,00 per persoon. 

City walk

Combine a visit to the Basilica with a guided tour organised by the Visit Halderberge website

Vanaf 1 april t/m 31 oktober is het mogelijk om op donderdag t/m zondag deel te nemen aan een openbare stadswandeling Oudenbosch. Tickets zijn te boeken via de onderstaande button. 

Liever een privégids of een stadswandeling op een ander tijdstip? Reserveer dan via de ticketshop een stadswandeling met privégids. 
TIP: Combineer de stadswandeling met een bezoek aan één van de andere bezienswaardigheden en ontvang 20% korting p.p. op de stadswandeling met privégids.  

Are you interested in a tour through the Basilica?

We organise guided tours, private tours and audiotours

Vliegensvlug door Halderberge

Ervaar het beste van beide werelden door een bezoek aan de prachtige Basiliek te combineren met een fascinerend tripje naar het vliegend museum. Geniet van een heerlijke lunch om je dag compleet te maken.