Bezoek de Basiliek van Oudenbosch

De Basiliek  is een bezoek meer dan waard

De Basiliek van Oudenbosch is 7 dagen per week geopend en gratis te bezoeken. Wilt u meer informatie over de Basiliek van Oudenbosch? Boek dan een rondleiding tijdens openingstijden óf sluit aan bij de wekelijkse rondleiding op zaterdagmiddag.

TIP: Maakt u er een dagje uit van? Reserveer dan ook een stadswandeling in de ticketshop om meer over Oudenbosch en de Basiliek te weten te komen. Reserveer de stadswandeling samen met uw audiotour of rondleiding en ontvang 20% korting op de stadswandeling.

Agnes K
Agnes K
Prachtig
Lees verder
Een prachtige kerk gemaakt naar het voorbeeld in Rome. Zeer de moeite waard om te bezoeken als je in Brabant bent.
Leontine
Leontine
Indrukwekkend
Lees verder
Indrukwekkende kerk. Vooral de koepel is heel mooi om te bezochten. Daar moet je wel wat voor over hebben (140 treden), maar zeker de moeite waard!
Johan Hoekstra
Johan Hoekstra
@username
Lees verder
Een van de merkwaardigste wereldwonderachtige gebouwen ooit gezien: al was Oudenbosch nog zo klein (maar dapper! en ondernemend!), de op de Sint Pieter geïnspireerde basiliek staat er en laat je in verwondering achter. (...)
Vorige
Volgende

Rondleiding

U kunt 7 dagen per week een rondleiding boeken voor uw eigen gezelschap of op zaterdag om 15:00 aansluiten bij de open rondleiding. Tijdens de rondleiding vertellen de gidsen over de ontstaansgeschiedenis van de Basiliek van Oudenbosch, de bouw, bijzondere feiten en anekdotes rondom de Basiliek van Oudenbosch.

Audiotour

Ontdekt u de Basiliek liever op eigen gelegenheid? Dan kunt u ook gebruik maken van de Audiotour. Met een tablet loopt u rond in de Basiliek. Waar iets bijzonders te vertellen is zal de audiotour dit doen. Zo kunt u geheel op eigen tempo de kerk rond. U kunt de audiotour vooraf reserveren of aan de informatiebalie afhalen.

Prijzen

Entree – Gratis
Groepsrondleiding – €17,00 (tot 24 personen)
Extra personen – € 0,50 p.p.

Audiotour –  €3,50 p.p. (gratis met BGL VIP-kaart of CJP-pas)
Entree koepel – € 0,50 p.p.

Prijzen per 1 januari 2023

Entree – Gratis
Groepsrondleiding* – €17,00 (tot 10 personen)
Extra personen – € 1,00 p.p.
Bij meer dan 24 personen heeft u een extra gids nodig. De kosten voor een extra gids bedragen €7,00 per gids. 

Audiotour –  €3,50 p.p. (gratis met BGL VIP-kaart of CJP-pas)
Entree koepel – € 1,00 p.p.

Behoud de Basiliek

Met de inkomsten uit rondleidingen, audiotours en de winkel draagt de Stichting Promotie Basiliek direct bij aan het behoud van de Basiliek van Oudenbosch. Door een rondleiding of audiotour te reserveren, draagt u hier aan bij.

Bent u geïnteresseerd in een tour door de Basiliek?

Wij organiseren groepsrondleidingen, privétours en audiotours

Museum

Vergeet niet tijdens uw bezoek ook de crypte van de Basiliek van Oudenbosch te bewonderen. Naast een kleine winkel met souvenirs, kaarsen en beelden, treft u hier ook een museum waar u verschillende aspecten en bijzondere voorwerpen van de Basiliek kunt bewonderen.

In de omgeving van de Basiliek zijn verschillende musea en activiteiten die u meer vertellen over de historie van Oudenbosch en het tijdperk waarin de Basiliek van Oudenbosch ontstaan is. U vindt hierover meer informatie via Visit Halderberge

Koepel

Misschien wel het indrukwekkendste stukje architectuur van de Basiliek is de koepel op ruim 63 meter boven de vloer. Met een wenteltrap loopt u helemaal tot de ommegang aan de voet van de koepel. De klim van 144 treden is het indrukwekkende schilderwerk meer dan waard.

Crypte_3 Petra Huijsmans

Vliegensvlug door Halderberge

Ervaar het beste van beide werelden door een bezoek aan de prachtige Basiliek te combineren met een fascinerend tripje naar het vliegend museum. Geniet van een heerlijke lunch om je dag compleet te maken.