Over de Basiliek

Geschiedenis

De geschiedenis van de Basiliek van de Heiligen Agatha en Barbara, kortweg: De Basiliek van Oudenbosch begint in 1865. Om het verhaal te begrijpen gaan we terug tot het begin. Het ontstaan van Oudenbosch in 1282

Verhalen van de Basiliek

Een bijzonder monument zoals de Basiliek van Oudenbosch zit vol verhalen en anekdotes. Hier vindt u een verzameling van verhalen, geschiedkundige feitjes, anekdotes en achtergrondinformatie.

Parelpad Oudenbosch

Het parelpad in Oudenbosch is een korte wandeling door het centrum van Oudenbosch langs alle parels. Dit is het bijzondere erfgoed van Oudenbosch. Langs het Parelpad liggen musea, (rijks)monumenten en een prachtige botanische tuin.

Parelpad

Het grootste museum van Nederland

U leest het goed, de Basiliek is onderdeel van het grootste museum van Nederland. Hierin zijn meer dan 15 religieuze locaties in Nederland verzameld. Ze zijn verdeeld over nagenoeg alle provincies en vormen samen met de Basiliek van Oudenbosch één museum.

Stichting Promotie Basiliek

Stichting Promotie Basiliek zet zich in voor de bekendheid van de Basiliek van Oudenbosch door een winkel te exploiteren, rondleidingen te organiseren en groepen te ontvangen. Door een rondleiding te boeken of iets te kopen in de winkel draagt u indirect ook bij aan het behoud van de Basiliek van Oudenbosch.

Stichting Behoud Basiliek

Stichting Behoud Basiliek is verantwoordelijk voor het onderhoud, renovaties en subsidieaanvragen voor het onderhoud aan de Basiliek van Oudenbosch. De Stichting is opgericht toen de eerste grootschalige onderhoudswerkzaamheden zich aankondigden, in 1954.

Veelgestelde vragen

Wat is een Basiliek? Hoe groot is de Basiliek van Oudenbosch? Is het écht een kopie van de Sint Pieter? Deze vragen hebben we voor u beantwoord.

Vliegensvlug door Halderberge

Ervaar het beste van beide werelden door een bezoek aan de prachtige Basiliek te combineren met een fascinerend tripje naar het vliegend museum. Geniet van een heerlijke lunch om je dag compleet te maken.