De koepel

Beklim de koepel

Het hoogtepunt van de basiliek is letterlijk én figuurlijk de koepel. Met 63 meter hoogte is de koepel van veraf te zien. Met een indrukwekkende diameter van 22,5 meter doorsnede en het prachtige schilderwerk aan de binnenzijde is alleen de koepel van de Basiliek al een bezoek op zich waard.

De koepel is één van de grootste architectonische hoogstandjes uit de Nederlandse historie. De opbouw van de koepel uit bakstenen en stalen balken is ongeevenaard en een bijzondere klus geweest voor Pierre Cuypers. Ontdek het zelf!

De koepel is namelijk ook van dichtbij te bezichtigen. Aan de rechterzijde van het baldakijn in de basiliek is in een van de grote pilaren een deur met een trap die leidt naar de crypte onder de Basiliek, en naar boven, naar de koepel. Met een 144 treden tellende wenteltrap komt u bij de balustrade in de koepel.

In plaats van de trap naar boven, naar de koepel te volgen, kunt u ook de trap naar beneden volgen, naar het museum en de winkel. In het museum staan diverse items uitgestald uit de geschiedenis van de Basiliek van Oudenbosch. Het museum is gratis te bezoeken tijdens de middagopenstelling van de Basiliek. De winkel is dan ook geopend.

Bent u geïnteresseerd in een tour door de Basiliek?

Wij organiseren groepsrondleidingen, privétours en audiotours

Vliegensvlug door Halderberge

Ervaar het beste van beide werelden door een bezoek aan de prachtige Basiliek te combineren met een fascinerend tripje naar het vliegend museum. Geniet van een heerlijke lunch om je dag compleet te maken.