Het grootste museum van Nederland

Welkom in het grootste museum

De Basiliek van Oudenbosch is onderdeel van het “Grootste museum van Nederland”, een initiatief van het Catharijne Convent. Het grootste museum van Nederland is in 2016 opgericht om de kerk bekender en toegankelijker te maken voor het grote publiek. Ondertussen zijn ruim 15 kerken en synagogen onderdeel van dit museum. Dit zijn grote kerken zoals de St. Jan in Gouda en de Basiliek van Oudenbosch, maar ook idyllische dorpskerken in Friesland en Groningen.

Bezoek de kerken van Het grootste museum van Nederland

Alle kerken van Het grootste museum van Nederland zijn een bezoek meer dan waard. Van de bijzondere Sint Jan in Gouda met zijn bijzondere glas in lood ramen tot de kleine kerkjes in Groningen en Friesland. Alle kerken bieden u een audiotour en/of rondleiding door hun geschiedenis.

Een "Michelinster" voor religieus erfgoed

De kerken die deelnemen, meer dan 15 ondertussen, bieden allen een bijzonder verhaal dat het vertellen én aanhoren méér dan waard is. Deelname aan Het grootste museum is dan ook als het ware een Michelinster voor kerken en religieus erfgoed. Niet alleen katholiek of christelijk, maar ook voor joodse synagogen. 

Het Catherijneconvent

Het Catherijneconvent is organisator van “Het grootste museum van Nederland”. Vanuit het gedachtegoed dat Nederlanders in het buitenland historische en religieuze locaties bijna als een vast onderdeel zien van een stadsbezoek. Kerken zoals de Sagrada Familia in Barcelona, Sacre Coeur in Parijs en de Sint Pieter in Rome staan op menig city-trip lijstje, terwijl de Nederlandse kerken ook meer dan de moeite waard zijn.  Met “Het grootste museum van Nederland” stimuleert het Catherijneconvent kerkbezoek in eigen land. Niet persé voor gelovigen, maar vooral ook voor geïnteresseerden in historie, cultuur en kunst.

Bent u geïnteresseerd in een tour door de Basiliek?

Wij organiseren groepstours, privétours en audiotours

Vliegensvlug door Halderberge

Ervaar het beste van beide werelden door een bezoek aan de prachtige Basiliek te combineren met een fascinerend tripje naar het vliegend museum. Geniet van een heerlijke lunch om je dag compleet te maken.