Rondleidingen & Audiotours

Jaarlijks bezoeken ruim 70.000 mensen de Basiliek van Oudenbosch. Of u de Basiliek nu bezoekt vanwege uw geloof, uw fascinatie voor architectuur of gewoon als leuk uitje, een bezoek aan de Basiliek is compleet met een rondleiding van één van onze gidsen.

Ontdekt u de Basiliek liever op eigen gelegenheid? Dan is de audiotour, die in het Nederlands, Engels en Duits beschikbaar is er speciaal voor u. Op uw eigen tempo loopt u door het schip, langs het sacramentsaltaar, het baldakijn en langs de verschillende beelden en schilderingen. Zo kan iedereen de Basiliek op zijn of haar eigen manier ontdekken en ervaren.

Rondleidingen

Ontdek de Basiliek met een gids

U kunt 7 dagen per week de Basiliek bezoeken, met of zonder gids. Ook zonder gids is er meer dan genoeg te zien in de Basiliek, maar als u geïnteresseerd bent in de verhalen die schuilgaan achter de gemarmerde pilaren, het baldakijn en de rest van deze imposante kerk, dan is een rondleiding onmisbaar tijdens uw bezoek aan de Basiliek. Of u nu alleen of met een groep komt, een rondleiding is tijdens openingstijden, behalve tijdens diensten, bijna altijd mogelijk. U betaalt € 17,00 per groep tot 24 personen. U heeft dan een eigen gids. Op zaterdag om 15:00 is het mogelijk om aan te sluiten bij een openbare rondleiding.

Audiotour

Ontdek de Basiliek op eigen gelegenheid

De Audiotour is een initiatief van het Grootste Museum van Nederland en leidt u op eigen gelegenheid door de Basiliek van Oudenbosch. U haalt de tablet af bij de informatiebalie bij de entree van de Basiliek. Met uw hoofdtelefoon of oortjes (ook gratis oortjes beschikbaar) loopt u een route door de Basiliek van Oudenbosch en ontdekt u het verhaal verteld op de interessante plekken in de Basiliek van Oudenbosch. Ideaal als u alleen of met een klein gezelschap op ontdekking gaat. De audiotour kunt u reserveren in het reserveringssysteem, zo grijpt u niet mis tijdens uw bezoek.

Stadswandeling

Combineer de audiotour of rondleiding in de Basiliek met een stadswandeling georganiseerd door Visit Halderberge.  Van donderdag t/m zondag om 11:00 uur is het mogelijk om aan te sluiten bij een gratis stadswandeling onder leiding van een gids. Deze stadswandeling start vanaf het Jan-Gielenplein. Dit is het plein naast de Basiliek.  Met de stadswandeling ontdekt u het Oudenbosch van Willem Hellemons en leert u meer over de verschillende monumenten en plekken in Oudenbosch.

Liever een privégids of een stadswandeling op een ander gewenst tijdstip? Reserveer uw privégids via de onderstaande button of neem contact op met info@visithalderberge.com.

Bent u geïnteresseerd in een tour door de Basiliek?

Wij organiseren groepsrondleidingen, privétours en audiotours