In de crypte

In de crypte van de Basiliek

Bij een bezoek aan de Basiliek van Oudenbosch mag een bezoek aan het kleine museum in de crypte onder de Basiliek eigenlijk niet ontbreken. In het museum krijgt u binnen enkele minuten een beter beeld van de Basiliek. In de naastgelegen winkel vindt u allerlei kleine souvenirs, maar ook Mariabeelden, bidprentjes, bedeltjes en ansichtkaarten.

Winkel en museum zijn ’s middags vanaf 13:00 geopend tot 16:00 of 16:30.

Museum

In het museum gaat u in vogelvlucht door de historie van de Basiliek. Langs een buste van Willem Hellemons, een Zouaaf en een geschaalde kopie van de Basiliek. Zo krijgt u een goed beeld van de geschiedenis en de tijd waarin de Basiliek gebouwd is.

Winkel

In de winkel van de Basiliek vindt u van alles. Van bedeltjes en bidprentjes, tot prachtige boeken, Mariabeelden en ansichtkaarten. 

Cuyperszaal

Voor bijeenkomsten en vergaderingen is er een zaal in de crypte. In deze zaal worden groepen ontvangen voor een rondleiding, worden lezingen gegeven maar kunt u ook vergaderen of met een vereniging bijeen komen. Wilt u meer informatie over de Cuyperszaal en de mogelijkheden, neem dan contact op met Stichting Promotie Basiliek.

In plaats van de trap naar beneden, naar de crypte te volgen, kunt u ook de trap naar boven volgen, naar de koepel. De 144 treden leiden u naar een rondgang aan de voet van de koepel, hoog boven de kerkvloer. U heeft hier een prachtig zicht op dedecoraties in de koepel en het schip van de kerk.

Bent u geïnteresseerd in een tour door de Basiliek?

Wij organiseren groepsrondleidingen, privétours en audiotours

Vliegensvlug door Halderberge

Ervaar het beste van beide werelden door een bezoek aan de prachtige Basiliek te combineren met een fascinerend tripje naar het vliegend museum. Geniet van een heerlijke lunch om je dag compleet te maken.