Stichting Promotie Basiliek Oudenbosch

Stichting Promotie Basiliek is in het leven geroepen om de Basiliek van Oudenbosch bekend te maken bij een breed publiek. Niet voor niets bezoeken ruim 70.000 bezoekers en toeristen jaarlijks de Basiliek van de H.H. Agatha en Barbara in Oudenbosch. 

De Basiliek is een uniek stukje erfgoed met wellicht nog een unieker verhaal. Dat verhaal dient behouden en verteld te worden. Want zonder verhaal geen historie en zonder historie verliest een plaats of gebouw zijn identiteit.

Het bekend maken en vertellen van het verhaal is de verantwoordelijkheid van de Stichting Promotie Basiliek. Door rondleidingen te organiseren, exposities te houden en een winkel voor souvenirs en devotionalia te exploiteren dragen ze bij aan de bekendheid van de Basiliek van Oudenbosch. Een positieve exploitatie draagt daarnaast direct bij aan het behoud van de Basiliek.

Het bestuur

Voorzitter : de heer Werner Tilleman
Secretaris/Penningmeester :  de heer Jan Bedaf
Portefeuille winkel: mevrouw Toos de Veth – Aarts
Vicevoorzitter : vacant
Geestelijk adviseur :  de Z.E.H. Maickel Prasing, rector van de Basiliek.

Bent u geïnteresseerd in een tour door de Basiliek?

Wij organiseren groepsrondleidingen, privétours en audiotours

Vliegensvlug door Halderberge

Ervaar het beste van beide werelden door een bezoek aan de prachtige Basiliek te combineren met een fascinerend tripje naar het vliegend museum. Geniet van een heerlijke lunch om je dag compleet te maken.